Jó hangulatban is lehet segíteni! – Jótékonysági est Zsombiért



    Sikeres őssejtbeültetési műtét után hazaérkezett a múlt hétvégén Kijevből Nagy Lacika, a gyimesközéploki kisfiú, akin közösségünk is sokat segített a pünkösdi jótékonysági koncert (Role) kapcsán.

    Lacika és édesanyja két hetet töltött a kijevi klinikán, miután már előzőleg felvették a kapcsolatot az itt dolgozó Leonyid Dmitrijevics Picskur professzorral. Az őssejtterápia egyik legelismertebb nemzetközi szaktekintélye, miután kellőképpen tájékozódott a kisfiú állapotáról, jelezte a szülőknek, hogy elvégzi a beavatkozást. „Első héten vénásan történt az őssejtbeültetés, ez egyfajta próba beavatkozás volt, azt figyelték meg, hogyan reagál erre Lacika szervezete. Mivel minden rendben volt, nyolc nap elteltével került sor a tulajdonképpeni beavatkozásra – elevenítette fel lapunknak Nagy Piroska. – Láb- és kéz izomba kapott húsz injekciót, így ültették be az embrionális őssejteket. Fájdalmas volt, nem kapott érzéstelenítőt, nem altatták el. Sírtunk, ordítottuk”.
Lacika jól van, szervezete befogadta a beültetett őssejteket, most már a várakozás időszaka következik. A sikeres műtét első pozitív jelei mintegy másfél hónap múlva jelentkeznek. Addig is – mint az édesanya elmondta – úszni, tornászni kell vinni.



                                                      Tankó Zsombor is Kijevbe szeretne eljutni!


    Sürgős segítségre van szüksége a tízéves Tankó Zsombornak. A Gyímesközéplok községhez tartozó Sötétpatakon élő, negyedik osztályt végzett kisfiú izomsorvadásban szenved. Az õssejtbeültetést – Nagy Lacikához hasonlóan, akinek műtétéhez a mi közösségünk is nagyban hozzájárult az Agora Alapítvánnyal közösen - az õ esetében is elvégzi a neves ukrán professzor, amennyiben összegyűl az ehhez szükséges 11 ezer euró.

    A gyerek érdekében több csíkszeredai csapat fogott össze, hogy július 13-án este jótékonysági estet szervezzen 8 órától a Millenniumi templom terén.
Ha te is segíteni szeretnél Zsomboron, gyere el vasárnap este 8-ra a millenniumi templomhoz, ahol jól érezheted magad a zenés esten, s örömmel, jókedvben adományozhatsz, amennyit jónak látsz.

    Fellép a Role, az Alkalmi, a Christianoi valamint a Tücsök zenekar!

    Adományaidat utalhatod a RO88BRDE210SV144759 92100 számlaszámra is, vagy behozhatod a Szent Kereszt Plébániára, s mi továbbítjuk a pénzt. Sponzorral is lehet segíteni!


                                 A plakát itt látható: http://www.hhrf.org/szentkereszt/segelykoncert.jpg

 

VISSZA